samen staan we sterk!

GLI - CooL

Heb je last van overgewicht en ben je klaar met diëten? Wil je gezond afvallen? Heb je veel last van stress?

De eerste stap heb je al gezet door deze pagina te bekijken, heel knap! Zet je ook de volgende stap? Ik help je erbij!

Het klinkt zo simpel: minder stress, meer bewegen en gezonder eten. De theorie kennen we meestal wel, maar hoe doe je dit nou in de praktijk? Daar helpt een leefstijlcoach je bij. Stapje voor stapje, zodat het in jouw leven past en je de verandering ook vol blijft houden.

Samen gaan we jouw nieuwe paden verkennen, want samen kan je meer dan alleen. Jij houdt de regie en bepaalt in welk tempo je veranderingen wilt doen. 

Het leuke nieuws is dat sinds 2019 leefstijlcoaching in het basispakket zit in de vorm van Gecombineerde Leefstijl Interventie, zodat een gezonde leefstijl voor veel meer mensen binnen handbereik komt. Ik geef de interventie CooL, Coaching op Leefstijl. Ik vind het persoonlijk het leukste GLI programma dat er is, alle onderwerpen van leefstijl komen aan bod en de praktijk laat zien dat het programma heel effectief is. 

Hieronder kan je verder lezen wat Cool inhoudt, ik hoop dat je na het lezen van deze pagina de volgende stap zal zetten en contact met me opneemt. Ik vertel je namelijk graag nog veel meer over dit leuke programma! 

Wat is Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI )- CooL?

  • Coaching op Leefstijl (CooL) is een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) en wordt vergoed door de basisverzekering.
  • Het programma is gericht op het stapsgewijs verbeteren van het leefpatroon om zo een duurzame verandering van de leefstijl te realiseren. Het uiteindelijke doel is het bewerkstelligen van gewichtsverlies, het verbeteren van de lichamelijke fitheid, het realiseren van gezondheidswinst en het verbeteren van de kwaliteit van leven.
  • Het programma duurt in totaal 24 maanden en bestaat uit 16 groepsbijeenkomsten en 8 individuele gesprekken. Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement en ontspanning.
  • Het is voor mensen met overgewicht (BMI > 25 + risicofactoren of BMI > 30), bereken hier je BMI.
  • Daarnaast moet je voldoende gemotiveerd zijn en tijd hebben/maken om een 2-jarig programma te gaan volgen.
  • Reserveer hier je plek voor de volgende CooL groep op 13 april (VOL), in het najaar start een nieuwe groep.
  • Ik ben mede oprichter van het samenwerkingsverband Leefstijlcoaches ’t Gooi, wij starten regelmatig nieuwe CooL groepen in het Gooi, check onze website voor de actuele data.