Die lach staat je goed!

Mijn verhaal

Wie ben ik? 
Mijn naam is Marcella de Vries (1978). Geboren en getogen in Groningen en nu ruim 10 jaar woonachtig in Hilversum. Met veel passie werk ik als therapeut, coach en trainer. Dat is niet altijd zo geweest. Ik had een flinke portie disbalans nodig om op mijn huidige pad te komen, waaronder mijn recente echtscheiding. Alle ervaringen hebben mij dichterbij mezelf gebracht en me er bewust van gemaakt dat dit voor mij het juiste pad is. 

Je aanpassen en aan de verwachtingen voldoen
Thuis was ik het stille verlegen meisje, dat goed kon leren. Om diverse redenen probeerde ik niet al te veel op te vallen en vond ik het fijn om af en toe een complimentje te krijgen voor mijn goede cijfers. Het werd me met de paplepel ingegoten dat ik een studie zou gaan doen met zicht op een goede baan en ik wilde daar graag aan voldoen. Dus ging ik de studie econometrie en actuariaat doen. Mijn passie lag ergens anders, maar dat vond ik toen lastig om te benoemen.

Ik heb ruim 15 jaar in de financiële sector gewerkt, steeds een stapje verder op de ladder, steeds meer “succes” en “aanzien”. Mijn laatste functie voordat ik stopte was Chief Risk Officer. Toen ik stopte waren veel mensen verbaasd, dat ik zo’n mooie carrière opgaf. Het plaatje naar buiten toe klopte immers helemaal (huis, auto, kind en baan). 

Voor mezelf klopte het echter helemaal niet zo goed meer, ik was niet zo happy meer en had het gevoel dat ik alsmaar door moest gaan op alle fronten (moeder, echtgenoot, vriendin, werknemer, werkgever). Een vroege burn-out was het eerste signaal, waarna ik vrolijk terugkeerde en hetzelfde bleef doen (gedrag veranderen is lastig).

Uit balans
Ondanks dat ik het best leuk vond wat ik deed, merkte ik dat mijn hart er niet lag. Ik kreeg er onvoldoende energie van en miste “iets”. Die situatie leidde tot steeds meer disbalans, zowel lichamelijk als geestelijk, met diverse klachten als gevolg: moe, vaak hoofdpijn, weinig energie, slecht slapen, onvoldoende voor mezelf zorgen. Ik bleef het negeren totdat ik echt ziek werd en met een flinke longontsteking plat werd gelegd. Eerst dus een burn-out en jaren later een flinke longontsteking met ziekenhuis opname tot gevolg. Toen besloot ik dat ik het anders moest doen, want zo nog 30 jaar doorgaan was geen aantrekkelijke gedachte.

Herstellen
Na mijn ziekenhuisopname in 2015 heb ik een time out periode genomen. Door de rust kon ik beter nadenken en onderzoeken waar mijn hart dan wel lag. Ik ben diverse opleidingen gaan doen op het gebied van coaching en gezondheid. Ik leerde wat echt gezond leven was en leerde om mentaal sterker te worden. Ik merkte dat ik beter in balans kwam en kreeg meer energie. Hierdoor kwam er ook steeds meer ruimte om een nieuw pad te bewandelen.

Een nieuw pad
De opleidingen hebben mijn interesse in gezondheid van lichaam en geest dusdanig aangewakkerd, dat ik in 2018 heb besloten om hier mijn beroep van te maken. Disbalans is overal om ons heen, we zien het aan de gevolgen zoals burn-out, overgewicht, chronische ziektes. Klachten die we het liefst zo snel mogelijk weg willen nemen met een pilletje, maar waarmee we de oorzaak niet wegnemen (zeg ik uit ervaring).

Wat doe ik?
Ik begeleid mensen met klachten door structurele disbalans, die vaak al op jonge leeftijd is ontstaan. Ik doe dit met een meerdimensionale aanpak, zoals ik geleerd heb en zelf ervaren heb:

1. Lichamelijk en geestelijk sterker worden door gezondere leefstijlkeuzes (voeding, beweging, slapen)

2. Inzicht krijgen in de oorzaken van de disbalans en daarmee aan de slag gaan

3. Onderzoeken waar jouw kracht ligt en hoe je daarmee je nieuwe gedrag kan ondersteunen

Soms duurt het even voor je de “juiste” weg gevonden hebt, soms heb je een flink dieptepunt nodig en van alle andere routes leer je ook weer.

Wat levert het op?
Een gezonder lichaam, meer rust in je hoofd en minder klachten. Maar ook gelukkiger en lichter leven, omdat je meer vanuit je kern leert leven. De ervaringen en handvaten neem je mee voor de rest van je leven. 

Rugzak met kennis
Ik ben geregistreerd bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN), erkend GLI-CooL uitvoerder en NBVH Hypnotherapeut i.o. (aspirant lid bij de NBVH en de RBCZ).

Daarnaast heb ik diverse vooropleidingen gevolgd om hier te komen, mijn volledige CV kan je op linked in bekijken.

Zo ga ik te werk

Kennis

Gedegen kennis van lichaam en geest vormt de basis van mijn aanpak. 

Eigen regie en gezondheidswinst staan centraal. 

Coaching

Ik begeleid jou op een positief kritische wijze, ben eerlijk en direct waar nodig. 

Ik hanteer een gestructureerde aanpak met ruimte voor intuïtie.

Kracht

Ik ga uit van de kracht in jou! 

Samen gaan we op zoek naar die kracht en vergroten die om jouw doel te bereiken.

Veiligheid en vertrouwen vormen de basis in mijn begeleiding