Die lach staat je goed!

Mijn verhaal

Wie ben ik? 
Ik ben Marcella de Vries (1978). Geboren en getogen in Groningen. Ik woon in Hilversum en heb 4 fantastische kinderen (waarvan er 2 nog thuis wonen). Met veel passie werk ik als therapeut, coach en trainer. Dat is niet altijd zo geweest. Ik had een flinke portie disbalans nodig om op mijn huidige pad te komen en mijn meest recente storm (echtscheiding) heeft mij dichterbij mezelf gebracht en me er nog meer bewust van gemaakt dat dit voor mij het juiste pad is. 

Je aanpassen en aan de verwachtingen voldoen
Thuis was ik het stille verlegen meisje, dat goed kon leren. Om diverse redenen probeerde ik niet al te veel op te vallen en vond ik het fijn om af en toe een complimentje te krijgen voor mijn goede cijfers. Het werd me met de paplepel ingegoten dat ik een studie zou gaan doen met zicht op een goede baan. Dus ging ik de studie econometrie en actuariaat doen. Mijn passie lag ergens anders, maar dat vond ik toen lastig om te benoemen.

Ik heb ruim 15 jaar in de financiële sector gewerkt, steeds een stapje verder op de ladder, steeds meer “succes” en “aanzien”. Mijn laatste station voordat ik stopte was Chief Risk Officer. Toen ik stopte waren veel mensen verbaasd, dat ik zo’n mooie carrière opgaf. Het plaatje naar buiten toe klopte immers helemaal (huis, auto, kind en baan). 

Voor mezelf klopte het echter helemaal niet, ik was helemaal niet zo happy meer en had het gevoel dat ik in de zogenoemde ratrace zat, die continu doorging. Een vroege burn-out was het eerste signaal, waarna ik vrolijk terugkeerde en hetzelfde bleef doen (gedrag veranderen is lastig).

Uit balans
Ondanks dat ik het best leuk vond wat ik deed, merkte ik dat mijn hart er niet lag. Ik kreeg er onvoldoende energie van en miste “iets”. Die situatie leidde tot steeds meer disbalans, zowel lichamelijk als geestelijk, met diverse klachten als gevolg: moe, vaak hoofdpijn, weinig energie, slecht slapen, onvoldoende voor mezelf zorgen. Ik bleef het negeren totdat ik echt ziek werd en met een flinke longontsteking plat werd gelegd. Eerst dus een burn-out en jaren later een flinke longontsteking met ziekenhuis opname tot gevolg. Toen besloot ik dat ik het anders moest doen, want zo nog 30 jaar doorgaan was geen aantrekkelijke gedachte.

Herstellen
Na mijn ziekenhuisopname in 2015 heb ik een time out periode genomen. Door de rust kon ik beter nadenken en onderzoeken waar mijn hart dan wel lag. Ik ben diverse opleidingen gaan doen op het gebied van coaching en gezondheid. Ik leerde wat echt gezond leven was en leerde om mentaal sterker te worden. Ik merkte dat ik beter in balans kwam en kreeg meer energie. Hierdoor kwam er ook steeds meer ruimte om een nieuw pad te bewandelen.

Een nieuw pad
De opleidingen hebben mijn interesse in gezondheid van lichaam en geest dusdanig aangewakkerd, dat ik in 2018 heb besloten om hier mijn beroep van te maken. Disbalans is overal om ons heen, we zien het aan de symptomen zoals burn-out, overgewicht, chronische ziektes. Symptomen die we het liefst zo snel mogelijk weg willen nemen met een pilletje, maar waarmee we de oorzaak niet wegnemen (zeg ik uit ervaring).

Wat doe ik?
Ik begeleid mensen met klachten door structurele disbalans, die vaak al op jonge leeftijd is ontstaan. Ik doe dit met een meerdimensionale aanpak, zoals ik geleerd heb en zelf ervaren heb:

1. je lichaam weer gezond maken door gezondere leefstijlkeuzes

2. inzicht krijgen in de oorzaken van de disbalans en deze omkeren

3. onderzoeken waar jouw kracht ligt en hoe je daarmee je nieuwe gedrag kan ondersteunen

Soms duurt het even voor je de “juiste” weg gevonden hebt, soms heb je een flink dieptepunt nodig en van alle andere routes leer je ook weer.

Wat levert het op?
Een gezonder lichaam, meer rust in je hoofd en minder klachten. Maar ook gelukkiger en lichter leven. Je leert hoe je zelf gezonde keuzes maakt en uitdagingen kan oplossen, dat neem je mee voor de rest van je leven.

Mijn eigen ervaringen neem ik mee in mijn coaching en daarnaast neem ik een rugzak vol kennis en tools mee die ik geleerd heb bij de verschillende opleidingen.

Rugzak met kennis
Ik ben geregistreerd bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN), erkend GLI-CooL uitvoerder en NBVH Hypnotherapeut in opleiding.

Daarnaast ben ik opgeleid als NOBCO Lifecoach, BGN Gewichtsconsulent, NASM Personal Trainer, EMDR en CPION Medische Basiskennis. Voor mijn volledige CV, kan je een kijkje op linked in nemen.

Zo ga ik te werk

Kennis

Gedegen kennis van lichaam en geest vormt de basis van mijn aanpak. 

Eigen regie en gezondheidswinst staan centraal. 

Coaching

Ik begeleid jou op een positief kritische wijze, ben eerlijk en direct waar nodig. 

Ik hanteer een gestructureerde aanpak met ruimte voor intuïtie.

Kracht

Ik ga uit van de kracht in jou! 

Samen gaan we op zoek naar die kracht en vergroten die om jouw doel te bereiken.

Dank voor je vertrouwen in mij.