samen staan we sterk!

Persoonlijke coaching (mentale kracht)

Gedachten beïnvloeden in zekere mate hoe wij ons voelen en gedragen. Door onze gedachten te sturen, kunnen we invloed uitoefenen op ons gevoel en gedrag. Dit sluit aan bij de theorie, dat alles wat je aandacht geeft groeit. Wij gebruiken deze theorie en stimuleren jou om je bewust te worden van jouw sterke kanten en deze in te zetten. Hierdoor kom je meer in balans en zal je met meer kracht, voldoening en plezier in het leven staat.

Een belangrijk thema binnen coaching is balans. Balans tussen belasting en belastbaarheid. Belasting kan je zien als een optelsom van alles wat je van jezelf vraagt en alles wat op je pad komt. Dit vult jouw ‘rugzak’. De belastbaarheid staat voor hoe gemakkelijk jij deze rugzak kan dragen. Ook wel je draagkracht genaamd. Een disbalans tussen de draaglast en de draagkracht uit zich als stress. De tegenhanger van stress noemen we “flow”. Hierbij zijn belasting (ook wel uitdagingen genoemd) en belastbaarheid (ook wel vaardigheden genoemd) precies in balans.

Het onderwerp waarmee we gaan coachen, de coachingsvraag, wordt door jouzelf bepaald. Hierbij kan je denken aan coaching rondom stress, werkdruk en persoonlijke ontwikkeling maar ook aan coaching rondom sporten en voeding.

Nut van coaching uit Wikipedia: Uit grootschalig onderzoek naar de effecten van coaching is gebleken dat coaching een positief effect heeft op de volgende vijf onderdelen: prestaties en vaardigheden, welzijn, coping, werkhouding en zelfregulatie. In de vijf RCT’s die zijn uitgevoerd, zijn de volgende positieve effecten van coaching gevonden:

  • Een afname van psychische klachten, zoals burn-out en stress;
  • Een toename van positieve gevoelens zoals tevredenheid met het werk;
  • Verbetering in vaardigheden en effectiviteit van professionals (in opleiding), zoals studie- en interviewvaardigheden, het bereiken van doelen met betrekking tot effectief leidinggeven en het maken van weloverwogen medische beslissingen.
  • Een coaching sessie duurt ongeveer 60 minuten