Overgewicht

Overgewicht

Worstel jij met overgewicht of obesitas? Dan hoop ik dat ik je met mijn ervaringen met dit thema wat herkenning en steun/ondersteuning kan geven.

Overgewicht en obesitas zijn in onze maatschappij een groeiend en complex “probleem”. Iedereen heeft er wel een mening over, hoewel we vaak alleen maar het topje van de ijsberg zien.  

Sinds 2019 begeleid ik mensen met overgewicht en obesitas. Stuk voor stuk unieke, mooie en pure mensen. Allemaal willen ze graag afvallen en is de frustratie vaak groot, omdat het elke keer niet lukt. Na elke poging komt het gewicht er weer aan, soms zelfs nog meer dan ervoor. Regelmatig hoor ik bij het eerste gesprek dat het voelt als een verloren strijd en dat ze nagenoeg alle hoop hebben verloren, dat raakt me elke keer diep. 

Gedurende de begeleidingsperiode leer ik deze mensen beter kennen en mag ik horen wat er onder water van de ijsberg schuil gaat. Onder water zitten veel verschillende verhalen, die meestal niet over rozen gaan. Ze hebben veel meegemaakt en ervaren nog steeds veel uitdagingen op hun pad.

Dat maakt dat de aanpak ook niet één-dimensionaal kan zijn en per persoon anders is. Het is niet één factor die maakt dat je overgewicht krijgt, het is een complex samenspel van meerdere factoren. Op de ene factor heb je meer invloed dan op de andere. 

Het is mijn ervaring dat je meer resultaat behaalt, als je echt onder water durft te kijken. Dichterbij je eigen kern komt, want daar zitten in het algemeen de elementen die ooit scheef zijn gegaan en je in het hier en nu in een vicieuze cirkel houden. Samen kunnen we boven en onder water kijken om te komen tot een aanpak die past bij jou. 

Wat zou er gebeuren als de scheve elementen “recht” kunnen worden gezet? Je weer je eigen kracht en vertrouwen kan voelen? Je geen ongezonde coping meer nodig hebt om je leven te kunnen leven, misschien was het wel meer overleven zelfs…

Coaching en hypnotherapie vormen samen een unieke combinatie om overgewicht en obesitas op een andere manier aan te pakken. Je komt dichterbij jezelf en gaat merken dat je geen ongezonde keuzes meer nodig hebt. Lees hier hoe deze begeleiding eruit ziet

Een gezond gewicht bereiken is een proces dat tijd kost, net zoals aankomen dat ook is.