Succesvolle verandering

Obese is een programma wat ik altijd graag mag kijken. Ik vind het enorm interessant wat de kandidaten drijft en motiveert en hoe het zo ver heeft kunnen komen. Tijdens het programma werd ik getriggerd door diverse uitspraken, waarvan ik denk dat ze heel belangrijk zijn om succesvol te veranderen. Hieronder heb ik ze voor je op een rijtje gezet en erachter tussen haakjes waar het mee te maken heeft, zo kan je voor jezelf kijken hoe jij daarop zou scoren.

 • Ik kan steeds minder dingen doen, die ik graag wil. Ik ben bang dat ik zo niet oud word (lijdensdruk)
 • Ik heb er echt alles voor over om mijn doel te bereiken (motivatie en bereidheid)
 • Ik zal flink aan de bak moeten (bereidheid en eigen verantwoordelijkheid)
 • Elke kilo eraf is winst voor je lichaam (positief denken)
 • Negatieve gedachtes en overtuigingen spelen een grote rol, hier moet je iets mee doen (werken aan positieve mindset)
 • Meer wandelen (beweging)
 • Baaldagen, even geen zin meer hebben, toch doorgaan (mindere momenten horen erbij, motivatie om toch door te gaan)
 • Ik ben trots op mezelf (zelfwaardering, positieve gevoelens over jezelf)
 • Actief mee aan de slag gaan, zowel fysiek als mentaal (bereidheid en eigen verantwoordelijkheid)
 • Omgaan met tegenslag toen corona zijn intrede deed, focus op wat kan wel, wandelen, fietsen, meer tijd om te bewegen door minder reistijd (negatieve gedachten ombuigen, mentale kracht, bereidheid)
 • Confrontatie met jezelf durven aangaan door spiegel die wordt voorgehouden (bereidheid, eigen verantwoordelijkheid)
 • Het is hard werken (bereidheid, doorzettingsvermogen)
 • Ik was zo blij met de steun die ik kreeg (hulp durven vragen)

De eerste drie bullets zijn direct te plakken in de veranderingsformule van Appelo. Als je op die punten hoog scoort, zal de succeskans van verandering veel groter zijn dan wanneer je hier laag op scoort. Hoe hoog score jij?

Score je heel hoog en wil je graag wat aan je overgewicht doen, dan is het CooL programma misschien iets voor jou.

Tags: No tags

Comments are closed.